Draagdoekenworkshops

Kalender juli - augustus

Zaterdag 11 juli
Geweven knoopdoeken - Gent om 10u
Zaterdag 1 augustus
Introductieworkshop - Gent om 14u

Introductieworkshops

Tijdens deze groepsworkshop/demo proberen we te schetsen hoe baby's in elkaar zitten en kan je te weten komen waarom jouw baby misschien niet zo heel erg graag in een wiegje ligt en hoe je haar/hem makkelijker getroost krijgt. Je (en je partner tegen reductietarief) leert een buikdraagmethode knopen met een rekbare en een geweven knoopdoek, en er wordt een demonstratie gegeven van welke soorten draagsystemen er zoal bestaan, waarbij je wat extra Tips&Tricks krijgt. Vooral gericht op ouders van kleine baby's of aanstaande ouders, of ouders die het graag allemaal eens opfrissen bij een volgende baby of na een draagpauze. Met extra tips rond borstvoeden (in de doek), wat je kan doen als je kindje huilt (in de doek), enz...

Workshops geweven knoopdoeken

Workshop in groep van 3u, specifiek voor gebruikers van de (lange) geweven knoopdoek, zoals bvb. Didymos, Girasol, Hoppediz, BB-slen,...die nog wat ondersteuning kunnen gebruiken of mensen die van plan zijn zich een dergelijke doek aan te schaffen. Met extra tips en technieken voor dragen op de buik en de heup die niet meteen in iedere gebruiksaanwijzing staan. We oefenen 2 buikdraagmethodes, 1 heupdraagmethode en 1 rugdraagmethode.

NIEUW! WORKSHOP IN GROEP: DRAAGDOEKEN OP MAAT (NAAR KEUZE OP AFSPRAAK - min 3 deelnemers)

Kan georganiseerd worden op een tijdstip na afspraak, in de Doekentheek zelf (Gent). Deze workshop is specifiek naar behoefte van de aanwezige deelnemers. Dit is dus een handige formule voor als je nog andere geïnteresseerden kent en gezellig samen een workshop wil komen volgen! Bvb. Rugdragen (geweven knoopdoek) kan ook, maar niet in combinatie met andere technieken of dragers, en hou er rekening mee dat een individueel consult diepgaander is.

NIEUW! INFOSESSIE OVER NATUURLIJK, HECHTEND OUDERSCHAP BIJ BABY'S (min 4 deelnemers)

Tijdens deze infosessie worden een aantal handvatten ivm natuurlijk ouderschap voorgesteld, met veel ruimte tot interactie en het uitwisselen van tips. Ideaal voor jonge of aanstaande ouders die zich vragen stellen bij de heersende opvoedingsdogma's zoals "je gaat ze verwennen wanneer je ze iedere keer oppakt als ze huilen" of "baby's moeten leren alleen zijn" ed. Baby's en peuters van harte welkom!

NIEUW! INFOSESSIE OVER NACHTELIJK OUDERSCHAP (min 4 deelnemers)

We bekijken fysiologische slaappatronen en -gewoontes bij baby's en jonge kinderen: Wanneer slaapt een kind zelfstandig in en door? Hoe zit het met nachtvoedingen? Hoe kan je het jezelf en je kind zo aangenaam mogelijk maken 's nachts? Over co-sleepen en nachtvoedingen en verschillende mogelijkheden om dat praktisch aan te pakken. Baby's en peuters van harte welkom!

NIEUW! WORKSHOP "TROOST JE BABY"

Tijdens deze workshop wordt getracht een beeld te schetsen over hoe baby's senso/psychomotorisch in elkaar zitten en waar hun behoeften liggen. We proberen realistische verwachtingen over het ouderschap te scheppen. Responsief, hechtend ouderschap wordt toegelicht en naar de praktijk vertaald. Voeden in de doek wordt verder uitgelicht en samen geoefend. Ruimte tot interactie en het uitwisselen van tips. Vooral voor (jonge of aanstaande) ouders die hun baby borstvoeding geven, en het gevoel hebben dat ze hun baby moeilijker getroost (of in slaap) krijgen, overdag en/of 's nachts.

Zie je de workshop of infosessie die je graag wil volgen nog niet op de kalender staan? Geef een seintje, dan proberen wij het in te plannen!

Praktisch

De workshops duren gewoonlijk een 2 of 3 uur en gaan tenzij anders vermeld door in Gent, en baby's en peuters die niet zonder mama kunnen, zijn zeker welkom (speelgoed aanwezig)! Als je zelf een doek in je bezit hebt, neem die dan gerust mee, maar het is geen noodzaak.. Meer info en inschrijven? Mail
me!

Je kan bij de Doekentheek niet enkel voor workshops in groep terecht, maar ook voor diepgaandere individuele of gezinsconsulten, in de Doekentheek of eventueel zelfs bij je thuis:

Stel, je bent pas bevallen, hebt een draagdoek gekocht of gekregen, maar je weet niet hoe je die kan gebruiken, en je wil met je kleine nieuwe wondertje nog niet meteen de deur uit, dan kan je me ook mailen voor een individueel consult.

Ik kom dan naar je toe (voorlopig enkel in Gent) met mijn materiaal en ik leg jou en eventueel je partner uit hoe je je doek optimaal kan gebruiken en welke doeken er zo nog te verkrijgen zijn. Ik blijf bij je tot wanneer je het gevoel hebt dat je genoeg weet en kan om de doek te gebruiken.

Voor meer uitleg over de prijzen en andere info kan je me mailen
.

Workshops en demo's kunnen ook op verplaatsing gegeven worden... (voorlopig enkel onder bepaalde voorwaarden)

Heb je een (praktijk)ruimte of een ruime woonkamer en wil je graag een workshop (of meerdere workshops, zelfs op regelmatige basis) bij jou laten doorgaan? Dat kan. Wil je hier graag meer uitleg over? Mail me!

De Doekentheek kan ook geboekt worden voor workshops op (hoge)scholen, kraamzorgcentra, materniteiten in ziekenhuizen, vroedvrouwenpraktijken, kinderkribbes, bij onthaalmoeders,... Voor studenten vroedkunde of kinderverpleegkunde zijn er speciale workshops aan studentvriendelijke tarieven voorzien!